2019. december 6. péntekMiklós
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbírságolnák azokat, akik törvénytelenül etetik a medvéket

2019. július 23. 09:45, utolsó frissítés: 09:45

Száznegyven egyed kilövését engedélyezte a beavatkozási kvóta keretében, mert egyre több medvetámadás történik - közölte hétfőn Graţiela Gavrilescu. A környezetvédelmi miniszter hozzátette: utasította a környezetvédelmi őrséget, hogy bírságolja meg azokat, akik törvénytelenül etetik a medvéket.

„Védeni kell a fajt, de ügyelnünk kell az emberekre is. Csalódott vagyok, amikor azt látom a tévében, hogy magunkhoz szoktatjuk a medvéket (...), kidobjuk a hulladékokat és így lehetőséget teremtünk, hogy lejöjjenek a hegyről és bemenjenek egyes városokba” - nyilatkozta a zernyesti medverezervátumban a tárcavezető.

Gavrilescu elmondta: európai uniós pénzekből újabb medvemenhelyet hoznak létre, elkezdik az egyedszám pontos meghatározását és fülszámozását is.

A környezetvédelmi miniszter szerint csak bírsággal lehet megakadályozni, hogy az emberek etessék a medvéket.

„Akik etetik a medvéket, megbírságoljuk (...), s akkor nem lehet a felelősséget (...) sem a terület gondnokára sem a kormányra hárítani”.

A tárcavezető szerint nem csak a környezetvédelmi minisztérium feladata, hogy változtasson az embereknek a medvéhez való viszonyulásán - ez elsősorban nevelés kérdése. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >