2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy Kolozs megyei parlamenti képviselő betiltaná a motorcsónakozást a Tárnica-tavon

2019. szeptember 02. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

Adrian Dohotaru, az USR színeiben mandátumot szerzett, de azóta függetlenné vált politikus azt szeretné, ha a hatóságok betiltanák a Tárnica-tavon a motorcsónakok és a jet-skik használatát (no meg újabban vannak hidroplánok is, amelyek le szoktak szállni a vízre). Dohotaru szerint egyáltalán nem egészséges a kolozsváriaknak, ha mindenféle ilyesmi úszkál abban a tóban, ahonnan ők a vizet isszák.

Dohotaru azt szeretné, ha törvény tiltaná meg ezek használatát. A problémát nem ő vetette fel először, évekkel ezelőtt is kifogásolták már a motorcsónakozást, csakhogy Dohotaru szerint sok politikusnak és egyéb befolyásos embernek van tóparti birtoka, úgyhogy megoldás nincs a problémára.

A másik nagy probléma, hogy rengeteg szemét kerül a vízbe. Dohotaru azt is kifogásolja, hogy nagyon ok illegálisan felállított kerítés van a területen. Úgy döntött, hogy a víz szennyezésének megakadályozása érdekében egy törvényt fog benyújtani a parlamentbe, amely megtiltaná minden motorral működő jármű használatát a víztározóban.A probléma az, hogy a parton nagyon sok kerítés van elhelyezve, holott elvileg a törvény szerint ott már nem adható magántulajdonba terület, legalábbis 525 méteres magasságig, olyan víztározók esetében, amelyet állami pénzforrások segítségével hoztak létre.

Dohotaru azt mondja, ugyan a törvény átvitele sok időt vesz igénybe, de meg kell lépni. Ugyanakkor sokkal egyszerűbb lenne, ha a helyi hatóságok egyszerűen betiltanák a motorcsónakozást. A parlamenti képviselő ugyanakkor azt szeretné, ha a hatóságok felmérnék a területet, és minden olyan kerítést és stéget lebontanának, amely illegálisan lett elhelyezve. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >