2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassóban októbertől tilos lesz a közterületeken a műanyag evőeszközök használata

2019. szeptember 03. 14:24, utolsó frissítés: 14:27

A brassói városháza megszavazta, így október elsejétől tilos lesz a város közterületein szervezett eseményeken műanyagtányérokat, evőeszközöket és poharakat használni - számol be a hírről a Green Report. Helyettük a gyorsan lebomló, újrahasznosítható evőeszközök használata lesz megengedett, a polgármester például korpából készített tányérokat javasol.

A városháza nagyon szigorú büntetést szab ki azoknak, akik nem tartják be a határozatot: többé nem szervezhetnek meg eseményt a város területén.

Augusztus 23-án George Scripcaru polgármester arról panaszkodott, hogy minden egyes olyan esemény után, ahol lehet élelmiszert is kapni, a tér tele van műanyaggal. Sokan el sem fáradnak a kukákig, így nagyon sok műanyagszemét kerül a zöld övezetekbe. Tekintve, hogy 2021-től az Unióban úgyis be lesznek tiltva ezek a dolgok, a polgármester szerint a helyi tanács könnyedén meghozta a döntést.

“Nem korrekt, hogy elvárjuk a városlakóktól, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, és mindeközben megengedjük az események szervezőinek, hogy megtöltsék egyszer használatos műanyaggal a köztereket, főleg, hogy léteznek sokkal környezetbarátabb megoldások, mint például a búzakorpából készült tányérok” - mondta a polgármester.

Az erről szóló javaslatot augusztus 30-án egyhangúlag fogadta el a városi tanács. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >