2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Önkéntesek takarították ki a kolozsvári Bükk területét: 50 tonna szemét gyűlt össze

2019. szeptember 14. 18:41, utolsó frissítés: 18:57

Megközelítőleg 50 tonnányi, 150 köbméternyi szemetet gyűjtött össze szombaton az az 1200 önkéntes, aki a CERT Transilvania Egyesület hívására kiment szemetet szedni a kolozsvári Bükk erdőbe és védett területre.

Az egyesület elnöke, Dan Jecan, az Agerpress megkeresésére elmondta, hogy egyértelműen szégyellni kellene magunkat, mert rengeteg a szemét.

Szégyelljük magunkat, mi emberek, hiszen ezt hagyjuk magunk után. Megközelítőleg 150 köbméter szemetet szedtünk össze, ami körülbelül 50 tonna súly. Még szerveztünk ilyen akciókat, de remélem többé nem lesz rá szükség; mindez a polgári öntudattól és az emberi jóérzéstől függ. Reméljük, hogy az emberek ha látják, hogy tiszta az erdő, akkor kétszer-háromszor is meggondolják, hogy eldobják-e a szemetet”, nyilatkozta a hírügynökségnek a szervezet elnöke.Az akcióban 1200 önkéntes vett részt, és 2500 hektárnyi erdőt takarítottak ki. Az eseményt a CERT-Transilvania Egyesület szervezte, és a Kolozs megyei Salvamont, a kolozsvári polgármesteri hivatal, valamint a Kolozs megyei Romsilva támogatta. (agerpres)
Nyitókép: CERT-Transilvania, FB.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >