2020. március 30. hétfőZalán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sétálj velünk az iskolába: Sepsiszentgyörgyön így ünneplik az Európai Mobilitási Hetet

2019. szeptember 15. 09:04, utolsó frissítés: 09:07

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Sétálj velünk iskolába! elnevezésű akcióban való részvételre kérte fel a város iskoláit szeptember 17-én és 18-án az Európai Mobilitási Hét keretében. A figyelemfelkeltő akció legfontosabb célja, hogy tudatosítsa a lakókban és diákokban, hogy a gépjármű-közlekedésnek több alternatívája is létezik: lehet utazni busszal, közlekedni kerékpárral, rollerrel, vagy görkorcsolyával, illetve gyalog is el lehet jutni az iskolába.

Az Európai Mobilitási Hét minden évben szeptember 16–22. között kerül megrendezésre. A program lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki. A fenntartható közlekedési módozatok gyakorlásával a városlakók csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, javíthatjnak a levegő minőségén, valamint az élet és munka szempontjából kellemesebbé alakíthatják a város területeit. Eddig a 2017-es Európai Mobilitási Hét bizonyult a legsikeresebbnek, melyben több mint 2500 város és nagyváros vett részt Európában.

Idén az önkormányzat felkérte a sepsiszentgyörgyi iskolák diákjait és tanárait, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és vegyenek részt az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett programokban.


Program

2019. szeptember. 17., kedd
– Az Európai Mobilitási Hét programjának ismertetése a diákokkal, valamint testmozgásra és aktív életre ösztönzés közös tornával

A nap folyamán a résztvevő iskolák udvarán a kiválasztott időben egy közös 10–15 perces tornát tartanak. A tornagyakorlatot a testnevelés katedra saját program szerint állítja össze (zenével, páros gyakorlatokkal, nyújtó gyakorlatokkal). A cél 10–15 percen keresztül minél több tanulót megmozgatni, hogy aktívan kezdje mindenki a hetet.

2019. szeptember 18., szerda
– Melyik iskolába érkezik a legtöbb tanuló autó nélkül? Keressük Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskoláját!

A nap célja, hogy minél több tanuló és tanár alternatív közlekedési módot használva menjen iskolába. A tanulók eljuthatnak gyalog, biciklivel, rollerrel, gördeszkával vagy tömegközlekedéssel is az iskolába, de fontos, hogy minél többen érkezzenek reggel autó nélkül iskolába.

A felmérést reggel a bejáratoknál önbevallásos alapon mérik majd az erre kijelölt személyek.

Az az iskola, ahová a legtöbb tanuló érkezik autó nélkül elnyeri Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskolája címet.

Ugyanakkor szeptember 20-22. között kerülnek megrendezésre a 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, ahová a szervezők minden sportolást kedvelőt szívesen várnak, kortól függetlenül. A résztvevőket családi programokkal, előadáskkal, vetélkedőkkel és újdonságokkal mozgatják majd meg.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >