2020. március 30. hétfőZalán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A thai hatóságok úgy mentettek meg 147 tigrist, hogy több mint felük elpusztult

2019. szeptember 17. 10:42, utolsó frissítés: 10:54

Mostanáig 86 tigris pusztult el abból a 147-ből, amelyet a thai hatóságok azért szállítottak el egy Wat Pha Luang Ta Buában található tigristemplomból, hogy megmentsék őket a turistáktól.

A BBC úgy tudja, hogy az állatok a CDV nevezetű vírusos betegségben pusztultak el, amely gyógyítható, hogyha az állatok megfelelő táplálékot és táplálékkiegészítőket kaptak volna, továbbá a tiszta vízhez való hozzáférést és a mozgásukhoz szükséges kellő teret biztosították volna számukra.

Nagyon úgy tűnik, hogy a thai hatóságok erre képtelenek voltak. A brit közszolgálati média szerint a hatóságoknak egyszerűen nem volt elegendő pénzük a fentebb felsoroltakra, és az állatokat ketrecekbe zárva tartották, ennek következtében pedig a fertőzés is gyorsan terjedt közöttük.

Mindenesetre nem hajlandóak elismerni felelősségüket az állatok elpusztulásában, és inkább a templom buddhista szerzeteseit okolják a kialakult helyzet miatt, mivel szerintük a tigriseknek genetikai problémáik voltak a beltenyészet miatt. A szerzetesek viszont tagadják, hogy illegálisan szaporították volna az állatokat.

Edwin Wiek, a Wildlife Friends Foundation Thailand állatvédő csoport alapítója azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a hatóságoknak inkább segítséget kellett volna kérniük az állatok elhelyezéséhez, mivel szerinte egyszerűen képtelenség egyszerre egymagában elhelyezni ennyi tigrist úgy, hogy közben biztosítani lehessen számukra a megfelelő körülményeket is. (bbc)

Nyitóképen: A Wat Pha Luang Ta Buában található tigristemplom bejárata 2016-ban. Forrás: BBC

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >