2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron is csatlakoztak pár százan a globális klímatüntetéshez

2019. szeptember 20. 19:52, utolsó frissítés: 19:52

Kolozsváron is összegyűltek pár százan a prefektúra épülete előtt a péntek délutánra meghirdetett klímatüntetésre, csatlakozva a világ több pontján zajló globális klímasztrájkhoz.


Cselekedj most!Cselekedj most!A 17 órára meghirdetett tüntetésen egy rövid figyelemfelhívó beszéd után, amiben többek között az azonnali cselekvést sürgették, arra buzdították a résztvevőket, hogy hívják fel a nagyközönség figyelmét a klímaválságra, amelynek hatásai már érezhetőek. A romániai tüntetésekről korábban már írtunk beharangozót, abban részletesebben is leírtuk, hogy miről szól ez az egész.

Nincs több időnk!Nincs több időnk!

Nincs egy B-bolygónk!Nincs egy B-bolygónk!

Politikai változást, ne klímaváltozást!Politikai változást, ne klímaváltozást!

Itt az idő felébredni!Itt az idő felébredni!


Ezek után a résztvevők olyan szólamokat skandáltak, amiben szennyezésmentes környezetet, klíma-igazságosságot, zöld energiát követeltek, lehetőleg minnél hamarabb. Közben pedig tábláikat mutatva hívták fel az autósok figyelmét a klímaproblémára. (hírszerk.)

Arra hívja fel a tábla a figyelmet, hogy az üvegház hatású gázok 51%-a állati eredetű. Arra hívja fel a tábla a figyelmet, hogy az üvegház hatású gázok 51%-a állati eredetű.

és nekünk is jogunk van a jövőhöz!és nekünk is jogunk van a jövőhöz!

Autósok figyelik a tüntetőket. Autósok figyelik a tüntetőket.

A Benvenuti kolozsvári reklámarca a kiállt a tüntetni a klímáért. Melyik zöld fontosabb?A Benvenuti kolozsvári reklámarca a kiállt a tüntetni a klímáért. Melyik zöld fontosabb?

Társasjátékozni is jutott idő, természetesen a klímaválság volt annak is a témája. Társasjátékozni is jutott idő, természetesen a klímaválság volt annak is a témája.

A klíma változik, mi mikor?A klíma változik, mi mikor?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >