2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénteken ismét világszerte klímatüntetést tartanak, Kolozsváron is

2019. szeptember 27. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Ismételten klímatüntetésre kerül sor világszerte szeptember 27-én, pénteken. A klímasztrájkoz Kolozsvár is csatlakozik. A kolozsvári Facebook-eseménynél cikkünk megírásának pillanatáig 480-an jelezték, hogy biztosan részt vesznek majd a tüntetésen, és másfél ezernél is többen jelezték az érdeklődésüket.

A kolozsváriakat a Román Nemzeti Színház épülete elé várják délután fél ötre. Az esemény leírása szerint a tüntetők a prefektúra épülete elé vonulnak, utána pedig a Főtérre.

A pénteki klímasztrájk Greta Thunberg svéd diáklány kezdeményezése volt még tavaly szeptemberben, ő akkor még egymaga kezdett tüntetni a svéd parlament épülete előtt. Sajtóinformációk szerint Új-Zélandon a pénteki nap folyamán tízezrek vonultak utcára, hogy felhívják a figyelmet a klimaktasztrófára.
Lorenzo Fioramonti frissen kinevezett olasz oktatásügyi miniszter arra buzdította az olasz diákságot, hogy pénteken ne menjenek iskolába, inkább menjenek ki a klímademonstrációkra. A miniszter arra kérte az iskolákat, hogy ebben az esetben tekintsék igazoltnak a diákok hiányzásait. (hírszerk.)

Nyitókép: MARTY MELVILLE/AFP

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >