2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Százhatvan kutya vár gazdára Sepsiszentgyörgyön

2019. október 03. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

Sepsiszentgyörgyön, a TEGA által működtetett kutyamenhelyen 160 eb keresi a gazdiját: az örökbefogadás ingyenes, az állatok chippel vannak ellátva, illetve az oltásaik is napirenden vannak.„A célunk, hogy a kutyák a lehető legkevesebb időt töltsék el a menhelyen. A körülmények az elmúlt évek során javultak, ugyanakkor több beruházásra is készülünk. Megragadnám az alkalmat, hogy az olyan állításokra is válaszoljak, melyek szerint a kutyák fontosabbak, mint az emberek. A menhely éppen azért van, hogy a kutyák ne gazdátlanul tengődjenek az utcákon, ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy sokan szeretnének saját kutyát. 2014-től van a mi gondozásunkban a menhely, ez idő alatt közel 3500 állatot fogtunk be ebből 1300-nak sikerült gazdát találni. Ami a sajnálatos módon elaltatott állatokat érinti: ennyi idő alatt 277-re tehető a számuk, a legtöbb esetben már olyan rossz állapotban érkeztek, hogy az állatorvos sem tudott semmit tenni az érdekükben” – fogalmazott Máthé László, a TEGA igazgatója.

„Október 5-én, szombaton az AMY Gazdátlan Ebekért Egyesület segítségével nyílt napot tartunk a menhelyen 12 és 16 óra között. Kimondottan örvendünk annak, hogy a civil szférában tevékenykedő állatszeretők is segítenek az örökbeadásban. Ez az a rész, ahol tulajdonképpen soha sem lehet elég a segítség, a célunk ugye az, hogy a tél beállta előtt minél több kutya szerető otthonba kerüljön. Fontos, hogy nem csak Sepsiszentgyörgyre, hanem bárhová adunk örökbe kutyákat” – fejtette ki az igazgató.

A helyszínen több beruházás is történt, állatorvosi rendelő, a kennelek kanalizálása, valamint újrafedése is megtörtént, illetve folyamatban van. A menhelyre kerülő kutyákat ivartalanítják, megkapják a legyakoribb betegségek elleni kötelező oltásokat, megszabadítják őket a különböző élősködőktől. A legtöbb kutya rendkívül barátságos. A menhely állománya javarészt közepes méretű, akár tömbházi élethez is könnyen alkalmazkodó kutyákból áll, örökbefogadásukhoz csupán személyi igazolványra van szükség.


A kutyákról magukról a Facebookon a menhely, illetve a hozzá kapcsolódó oldalakról lehet információt szerezni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >