2020. május 29. péntekMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron, Nagyváradon és Temesváron friss zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni PET-palackokért cserébe

2019. október 13. 12:32, utolsó frissítés: 12:33

Hat városban tíz napon keresztül van arra lehetőség, hogy az emberek pillepalackokért cserébe friss zöldséghez és gyümölcshöz jussanak a Carrefour üzletekben.
.
A programot nemrég már megvalósították Bukarestben, és akkora sikere volt, hogy a kezdeményezők úgy döntöttek, hogy elviszik az ország más részeibe is. A fővárosban folytatódik az akció, mellette Kolozsváron, Nagyváradon, Temesváron, Buzăuban és Kostancán lesz lehetőség műanyaggal vásárolni.

Az első bukaresti akcióban a Băneasa negyedben levő Carrefour mintegy hét és fél tonna PET-palackot gyűjtött össze, és több, mint két tonna élelmiszert osztottak ki háromezer embernek. Volt egy másik akciójuk is: a vállalat rendelkezik online szállítással, de azoknak, akik visszaadták a futárnak a műanyagszatyrot, amiben kiszállították az árut, egy kilogrammnyi almát vagy bioparadicsomot kaptak jutalmul.

Az áruház még tavasszal elindított egy másik programot, amelynek a lényege, hogy hazai gazdálkodókat támogassanak, olyanokat, akik bio -vagy okögazdálkodásra szeretnének átállni.

A mostani kivitelezés paritásos alapon működik: azaz egy leadott pillepalackért cserébe egy gyümölcsöt vagy egy zöldséget választhat ingyen a vásárló. Akinek sok műanyag palackja van, akár több kilogramm zöldséget vagy gyümölcsöt is hazavihet ingyen.

Kolozsváron és Konstancán október 11. és 13., Nagyváradon és Temesváron október 25. és november 3., Buzăuban és Bukarestben november 8. és 17. között zajlik az akció. (hírszerk)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >