2020. május 29. péntekMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét autót tört fel a medve Bálványoson

2019. november 01. 17:08, utolsó frissítés: 17:09

Feltört egy autót a medve csütörtök este Bálványoson, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió. Daragus Attila torjai polgármester elmondása szerint nem ez volt az első ilyen eset, mivel előfordult, hogy a medvék egy éjszaka alatt hat autót is összetörtek.

A polgármester úgy tudja, hogy a tulajdonosnak nincs teljes körű Casco-biztosítása, ezért a kárt saját költségén kell rendbe hoznia. A környéken az idén mintegy hetven alkalommal törtek be a medvék a hétvégi házakba, a károsultak pedig most hiába fordulnak a környezetvédelmi minisztériumhoz, mivel a jelenlegi ügyvivő kormány nem ad engedélyeket a medvék kilövésére vagy elszállításra.

A polgármester felhívta azoknak a figyelmét, akik a két hét múlva megrendezésre kerülő disznótoros fesztivál miatt érkeznek Bálványosra, hogy amennyiben a csomagtartóban élelmet is szállítanak, akkor próbálják majd villanypásztorral körbevenni a parkolókat, hogy megvédjék a járműveiket.

Ugyanakkor a polgármester azt is elmondta, ha a csomagtartóban korábban is szállítottak élelmet, a medve akkor is megérzi a szagot, és addig feszegeti, míg szétszedi a gépkocsit. (Marosvásárhelyi Rádió/hírszerk.)

A nyitókép csak illusztráció. Fotó: hiveminder.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >