2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

TrashTagChallenge kihívás Kolozsváron: mennyi szemét gyűjthető össze a Szamos-partról?

Vass Csaba Vass Csaba 2019. március 18. 14:59, utolsó frissítés: 15:05

A N@fing KMDSZ diáknapos csapat elment, hogy teljesítse a #TrashTagChallenge kihívást, mi meg megnéztük, hogy sikerül-e nekik.


Semmi sem bűzlik a kolozsvári diáknapos csapat háza táján. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a lelkes diáknapozó csapat szinte minden tagja vasárnap délután fogta magát, a gumikesztyűit, jó néhány szemeteszsákot és elindult szemetet szedni a Szamos-partra.

A diáknapos csapat ezzel az akciójával csatlakozott a #TrashTagChallenge kihíváshoz. A kihívásnak a lényege és célja az, hogy valaki - vagy jelen esetben egy csapat - kimegy egy olyan területre, ahol sok a szemét és megtisztítja, majd az összegyűjtött szemeteszsákok előtt pózolva kihívja három barátját, hogy teljesítsék ugyanezt. A #TrashTagChallenge kihíváshoz tartozik még az is, hogy készül az eseményről egy előtte-utána fotó is. Ez esetben viszont ez nem készült el, mivel mindenki olyan hirtelen nekiállt szemetet szedni, hogy már lehetetlen volt közös fotóra összeterelni a csapatot.

Gyülekezik a csapatGyülekezik a csapat

A part egyik része még a takarítás elöttA part egyik része még a takarítás elött


A Babeș Parktól nem messze találtak is egy helyet, ami első látásra nem tűnt annyira szemetesnek, mégis a másfél órás takarítás végére több mint 30 szemeteszsákot sikerült megtölteni a folyó melletti területről összeszedett hulladékkal.


Elkezdődik a szemétszedés Elkezdődik a szemétszedés


Érdekes dolgok kerülnek elő a homokból, ez valaha egy kabát lehetettÉrdekes dolgok kerülnek elő a homokból, ez valaha egy kabát lehetett

Ez egy kicsit a horrorfilmekre emlékeztetEz egy kicsit a horrorfilmekre emlékeztet


Azt, hogyha az ember elkezd valami jót csinálni, akkor hamar kap is hozza segítséget, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy amikor a N@fing éppen azon gondolkodott, hogy az összeszedett szemétnek mi legyen a sorsa és hogyan is juttathatnák el azt egy közeli konténerig, pont akkor érkezett a segítség. Az egyik járókelőnek ugyanis feltűnt az akció, és egyből tanáccsal és egy ROSAl-os telefonszámmal tudta kisegíteni a szemétszedőket.

Woody scheriff egyik darabját is sikerült megtalálniWoody scheriff egyik darabját is sikerült megtalálni

Mókás dolog a szemétszedésMókás dolog a szemétszedés


A férfi biztosította a csapatot arról, hogyha az összegyűjtött hulladékot egy kisebb kuka mellé gyűjtik egy rakásba és erről értesítik a szemétszállító vállalatot, akkor azok biztosan elviszik majd a zsákokba összegyűjtött szemetet.

Egy rongybaba maradványaiEgy rongybaba maradványai

A párját nem sikerült megtalálniA párját nem sikerült megtalálni


Maga a szemétszedés egyébként egyáltalán nem volt unalmas és megerőltető feladat egy ekkora csapat számára. Bár többen aggódtak, mivel rengeteg kabátot, csizmát és ruhát szedtek össze a folyópartról, melyek többségét már betemette a föld, hogy mi történik, ha egyszer csak egy hullát is kiás valaki. Szerencsére a CSI Miami krimisorozaton nevelkedett diákok egyetlen holttestet sem találtak a folyóparton, viszont annál több játékot, babafejet, játékautót, cipőt, csizmát, kereket és műanyagot... rengeteg műanyagot.

Ez valamikor guríthatott is valamit Ez valamikor guríthatott is valamit

Mivé lesz egy játékteknős...Mivé lesz egy játékteknős...

Egy arra járó kutya is élénk érdeklődést mutatott a hulladékok iránt.Egy arra járó kutya is élénk érdeklődést mutatott a hulladékok iránt.


A N@fingnak ezzel az akcióval nem titkolt célja volt, hogy csatlakozzanak a #TrashTagChallenge-hez és kihívjanak más csapatokat is.

N@fingosokN@fingosok

A zsákok itt várták meg, hogy a ROSAL elvigye őket.A zsákok itt várták meg, hogy a ROSAL elvigye őket.


A N@fing egy videóüzenetben hívta ki a Balls&Dolls, SzervezTeam és a Vidámfiúk diáknapos csapatokat, hogy ők is teljesítsék egy héten belül a #TrashTagChallenge kihívást:Sikert kívánunk a kihívott csapatoknak, jó csapatépítő lehet ez a kihívás így nem sokkal a diáknapok előtt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >