2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egész ország azon háborog, hogy lelőttek az út mellett egy kutyát Máramaros megyében

2020. január 12. 19:29, utolsó frissítés: 2020. január 13. 09:26

Lelőttek egy kutyát pénteken Máramaros megyében, a Prislop-hágón. Ez önmagában egy barbár cselekedet lenne, de az ügy már akkorára gyűrűzött, hogy már a belügyminiszter is megszólalt.

Szombaton a román médiát elárasztotta a történet, hogy egy férfi kivégzett egy kutyát az út mellett, egy piros Dacia Logan autóból lőtte ki. Az eset azután kapott szárnyra, miután egy állatvédő szervezet, a Kolozs megyei Désen működő Anima Pro Terra Egyesület a közösségi médiában megosztotta az állat legyilkolásáról készült felvételeket.

Az egyesület kiírása szerint két munkatársuk éppen úton volt, és volt velük egy hat éves kisgyerek is, amikor lövést hallottak. Megálltak, és akkor látták meg a férfit, aki kiszállt a Daciából, és éppen eltakarította az úttestről az állat tetemét. A kisgyerek sokkos állapotba került a lövéstől és a látványtól. Mindez a 18-as országos úton történ, a Máramaros megyei Borsa településhez közel.

Az emberek a közösségi médiában próbálták beazonosítani az elkövetőt, és nyomást is akartak gyakorolni a hatóságokra, hogy ne mismásolják el az ügyet.

A Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság be is azonosította a férfit, de kiadtak egy közleményt, hogy nem indítanak eljárást, mert egy vadőrről van szó, és a vadállatok védelmét szem előtt tartva joga van kilőni a kutyákat. Csakhogy elkezdődött az online lincselés, és kisvártatva a rendőrség kiadott egy újabb közleményt, hogy mégiscsak bűnügyi eljárást indítanak tiltott fegyverhasználat és állatkínzás gyanújával.

A rendőrség ingadozása Marcel Vela belügyminisztert is felbosszantotta, ő az Antena 3 tévécsatornán beszélt arról, hogy a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság közleményével a belügyminisztérium nem ért egyet, és bejelentette, hogy vizsgálatot fognak indítani az ügyben. Szerinte ugyanis a rendőrség az elején rosszul kezelte az esetet, azaz csak a vadőr perspektívájából vizsgálta a történetet, és a miniszter azt is mondta, állatszerető emberként nagyon felháborodott.

Jelenleg tehát az van, hogy mind a 69 éves vadőr, mind a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság ellen vizsgálat folyik. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >