2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

20 hektáron lángol a bukaresti Vacaresti-tó környéki vegetáció

2020. február 24. 19:21, utolsó frissítés: 19:25

Tűz ütött ki február 24-én, hétfőn délután a bukaresti Văcărești-tó területén, a Bukarest-Ilfov Megyei Sürgősségi Felügyelőség szerint 20 hektáron ég a növényzet. 11 tűzoltóegység van a helyszínen, küzdenek a lángokkal. Az oltást nehezíti, hogy a terület eléggé nehezen megközelíthető, és nincs elég tűzcsap.

A területet adminisztráló egyesület vezetője, Dan Bărbulescu a HotNewsnak azt nyilatkozta, a tüzet valószínűleg egy eldobott cigarettacsikk okozta, vagy esetleg egy hajléktalan személy gyújtotta, és az erős szél miatt roppant gyorsan terjedt tovább. Ez azért fordulhatott elő, mert a parkot nem őrzik. "Évek óta kérjük a környezetvédelmi minisztériumtól, hogy segítsen az őrzés megszervezésében, mivel nekünk nem állnak rendelkezésünkre a megfelelő források, de nem kaptunk segítséget. Nem tudom, mire várnak, talán arra, hogy tönkremenjen az, ami ott van, hogy aztán lehessen építkezni" - nyilatkozta a Văcărești Natúrpark Egyesület vezetője.

Szerencsére a száraz növényzet ég csupán, a meleg időszakban ott tanyászó vándormadarak még nem érkeztek meg a területre. (hotnews)

Kiemelt fotó: ISU Bucuresti-Ilfov

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >