2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A LEGO azt ígéri, hogy még ebben az évtizedben felhagynak a műanyag elemek gyártásával

2020. február 25. 12:16, utolsó frissítés: 12:16

Még ebben az évtizedben lecseréli az összes műanyagelemét a LEGO, és ezentúl alternatív megoldásként fát és cukornádat használnak majd - írja az ökoroom.

Azt is mondhatnánk, hogy a vállalat ezzel a lépésével visszatér a régi szokásokhoz, ugyanis az első építőjátékaikat még fából gyártották.

A portál beszámolója szerint a dán játékgyártó óriáscég évente 75 millió építőelemet értékesít világszerte. Niels B. Christiansen, a vállalat vezetője elmondta, hogy a Lego új téglái ugyanolyan színesek és tartósak lesznek, mint a régiek, csak éppen sokkal kevésbé környezetszennyező módon gyártják majd őket.

A vállalatot 1932-ben alapította Ole Kirk Christiansen asztalosmester. A LEGO 1947 után tért át a műanyagra, mivel lényegesen olcsóbb volt az előállítása. Bár az ötletet eleinte nevetségesnek tartották a játékboltok - és a műanyag játékokat sokan nem is akarták forgalmazni - a cég 1990-re bekerült a világ 10 legjobb és legnagyobb játékgyártója közé, ráadásul az egyetlen európaiként.

A LEGO azóta is a Christiansen családé. A vállalat 2018-ban már bejelentette, hogy átállnak bio-polietilénekre, és 2025-re kizárólag környezetbarát termékeket forgalmaznak, ennek ellenére tavaly még mindössze 2 százalék volt a bioanyagok felhasználásának aránya.

A cégvezető most azonban megígérte, hogy az eddigiekhez képest sokkal nagyobb lépésekben fognak előre haladni, és elismerte, hogy a korábbi nagy vállalás egyelőre döcögősen halad. (ökoroom/hírszerk.)

Nyitókép: Time

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >