2020. május 29. péntekMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A koronavírus egykettőre elérte, ami 10 év alatt sem sikerült: párosodtak a hongkongi állatkert pandái

2020. április 08. 15:46, utolsó frissítés: 15:46

Január vége óta zárva tart a hongkongi állatkert a koronavírus-járvány miatt, a gondozók pedig észrevették, hogy azóta az állatkert két óriáspandája Jing Jing és Li Li úgy viselkedik, ahogy a szaporodási időszakban szoktak viselkedni az óriáspandák.

Március vége óta Jing Jing egyre több időt töltött a vízben játékkal, Li Li pedig szagmintákat hagyott élőhelye körül, és Jing Jing illatának környékét kutatta. Az állatkert vezetői pedig hétfőn bejelentették, hogy párosodott a két óriáspanda.

Az állatkert dolgozói már 10 éve próbálják elérni mindenféle módon, hogy Jing Jing és Li Li párosodjon, de eddig semmire sem mentek.

Michael Boos, az Ocean Park ügyvezető igazgatója közölte, hogy egyelőre korai lenne megmondani, hogy a párosodásból lesz-e kölyök, az mindenesetre biztos, hogy a mesterséges megtermékenyítésnél jóval nagyobb esélye az állat vemhességének úgy, ha természetes úton párosodnak.

Ha minden összejött, akkor június végén már megfigyelhetőek lesznek a vemhesség jelei a nőstényen, továbbá a viselkedésében is változások történnek, mindenesetre ezek egy álterhesség tünetei is lehetnek, úgyhogy a gondozók nagy figyelemmel kísérik majd az álltat viselkedését, és azt ígérik, hogy mindenről beszámolnak.

Az óriáspanda rendkívül veszélyeztetett faj, a világon alig él több 1.800 példánynál, így egy újabb kölyök születése nem mindennapi eseménynek számítana. Az óriáspanda vemhességi ideje egyébként 72 és 324 nap közöttire tehető. (CNN/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >