2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rómában biciklizésre fogják ösztönözni a lakosokat a kijárási korlátozások könnyítése után

2020. április 24. 18:00, utolsó frissítés: 18:00

A római metróban tesztelték az új, szigorú távolságtartási szabályokat, amelyeket a kijárási tilalom május 4-i lazítása nyomán akarnak bevezetni az olasz fővárosban.

Az új előírásokat a San Giovanni állomáson próbálták ki pénteken reggel 7 és 10 óra között. A közlekedési vállalat munkatársai ügyeltek arra, hogy az utasok szájmaszkot viseljenek és biztonságos távolságot tartsanak egymástól, ez utóbbit azzal segítették, hogy a peronon kék pontokkal jelölték a betartandó távolságot. A hangszórókból újra és újra felszólították az embereket az elővigyázatossági rendszabályok betartására.

Az olasz média jelentései szerint az aprólékos ellenőrzés miatt nagyon lelassult a forgalom az állomáson, ami elégedetlenséget okozott az utasok körében.

A római önkormányzat azt tervezi, hogy a tömegközlekedési eszközök igénybe vétele helyett bicikli használatára ösztönzi a lakosokat a kijárási korlátozások könnyítése után. Paola De Micheli közlekedési miniszter közölte, hogy vonzóbbá fogják tenni kerékpárok, elektromos biciklik és rollerek vásárlását. (mti)

Kiemelt kép: Pexels képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >