2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkészült az első hazai madárhatározó alkalmazás

2020. április 25. 16:26, utolsó frissítés: 2020. április 29. 18:37

A Milvus Csoport létrehozott egy olyan telefonos alkalmazást, amely segít meghatározni a madarakat. Ez az első ilyen alkalmazás, tehát elvileg nem kell madárhatározókat magaddal cipelned a túrákra, elég, ha nálad van a telefonod.

Az alkalmazás androidon és iOS-on is elérhető román és magyar nyelven is, jelenleg 157 hazai madárfaj szerepel az adatbázisában. Az észlelt madarakat fotók és hangok segítéségével lehet meghatározni. Az alkotók úgy tervezik, az év évégig minden hazai madárfajt bevezetnek a rendszerbe.

Az alkalmazás könnyen használható, három kategóriában lehet keresni a madárra: jellemzők, élőhely és tollazatszín alapján. Van egy enciklopédia is benne, amelyet böngészve a használónak egyre ismerősebbek lesznek az útjába kerülő madarak.

Az alkalmazás tartalmaz továbbá egy játékot is, amelyben le lehet tesztelni a madarakról való tudást. Meg még az is jó benne, hogy nemcsak internetkapcsolattal működik, hanem mondjuk akkor is, ha egy mező közepén nincs térerő. Itt lehet letölteni a Google Play Áruházból, illetve az App Store-ból meg innen. Update (29.04.): az iPhone-os verzió most már szintén elérhető magyar nyelven is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >