2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemsokára hétvégente betiltják az autósforgalmat Bukarest belvárosának egy jelentős részén

2020. május 18. 14:22, utolsó frissítés: 14:48

Bukarest belvárosának számos utcájában betiltják hétvégenként a gépjárműforgalmat május 22-től, ezeket az utcákat a gyalogosok és egyéb alternatív közlekedési eszközön közlekedők vehetik majd igénybe.

Gabriela Firea főpolgármester szerint az intézkedésre azért van szükség, hogy elkerüljék a parkokban a torlódást valamint, hogy tovább ösztönözzék a lakosságot a szabadtéri sétákra és az alternatív közlekedési eszközök használatára. Az autós forgalom alól felszabadított utcák listáját IDE kattintva találod meg.

Az intézkedés a kultúráért, oktatásért és normalitásért küzdő ARCEN egyesület kezdeményezésére született meg. A fővárosban jelenleg csupán három négyzetméternyi park illetve közösségi kert jut minden lakosra, ezen szeretnének változtatni. A program kezdeményezői úgy vélik, hogy a fővárosiak fizikai és mentális egészsége szempontjából alapvető fontosságú a szabadban történő kikapcsolódás feltételeinek megteremtése, természetesen mindezt a fizikai távolságtartás lehetőségeinek biztosításával.

A kezdeményezők szerint az intézkedés jót tenne a kisvállalkozóknak is, akiknek ezeknek az utcáknak a mentén üzlethelyiségük van, mivel a sétáló emberek náluk vásárolnak majd. (hírszerk.)

Nyitókép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >