2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A belügyminiszter bejelentette, hogy létrehozza az Állatok Rendőrségét

2020. június 06. 20:30, utolsó frissítés: 20:30

Marcel Vela belügyminiszter azt mondja, hamarosan reformok jönnek a belügyben, mégpedig júniusban már el is kezdődnek ezek.

Már tavaly óta azt mondom, hogy szükséges a belügy reformja, újra kell szervezni és hatékonyabbá kell tenni a szervezetet. Június végén be is fogjuk ezt a munkát fejezni" -mondta Vela.

Ebben a reformban fog megszületni az Állatok Rendőrsége. Vela azt mondja, állatvédő civil szervezetekkel együtt fogják kidolgozni az új rendőrségi osztály struktúráját, azt sem zárta ki, hogy a Helyi Rendőrség feladata legyen az állatokkal kapcsolatos bűncselekmények felgöngyölítése.

Újságírók kérdezték arról a tervezetről is, amit a csendőrség dolgozott ki, s amely kvázi megtiltotta volna bizonyos tüntetések megtartását. Vela elmondta, ez egyáltalán nem fog megtörténni, a csendőrségnek volt egy ötlete, de a szervezet maga nem kezdeményezhet törvénymódosítást, a minisztérium pedig nem támogatja az ötletet. A miniszter utalt arra, hogy ő szólal fel legvehemensebben a 2018 augusztus 10.-i tüntetések után, és ő semmilyen formában nem korlátozná azt az állampolgári jogot.

Romániában néhány éve egy civil szervezet használt rendőri szimbólumokat, és adta ki magát hivatalos, belügyi szervként, mígnem a belügyminisztérium el nem határolódott tőle, hiszen az egyesületet egy két korrupciós ügyben s megvádolt férfi hozta létre.
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >