2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyre több az óceánokban az orvosi maszk és a gumikesztyű

2020. június 09. 13:05, utolsó frissítés: 13:13

A koronavírus-járvány elleni védekezésnek már kezdenek mutatkozni a jelei az óceánokban is. Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt ugyanis az óceánokba áramló műanyagszemét, amelyek egy részét most az orvosi maszkok és egyszer használatos kesztyűk teszik ki.

Erre a francia Operation Mer Propre non-profit szervezet aktivistái hívták fel a figyelmet, akik az Azúr-part megtisztításával foglalkoznak. A szervezet búvárai a tengerfenéken a műanyag és alumínium tárgyak mellett rengeteg orvosi maszkot, latex kesztyűt és számos olyan üres műanyag flakont is találtak, amely egykor kézfertőtlenítőt tartalmazott.A búvárok szerint a talált hulladék mennyisége egyelőre nem óriási azon a területen, viszont szerintük ideje lenne már most felhívni az emberek figyelmét erre az új problémára, ami a jövőben tovább súlyosbodhat.

A természetvédő aktivisták szerint aggodalomra ad okot az is, hogy a világon emberek milliói használnak olyan eldobható védőeszközöket, amelyeket most ők is találtak az óceánban. (hírszerk.)

Nyitókép: Laurent Lombard/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >