2021. szeptember 18. szombatDiána
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rengeteg a szemét a Szamoson Szászfenes és Kolozsvár között

2020. július 20. 10:11, utolsó frissítés: 10:11

Hatalmas mennyiségű hulladék csúfítja a folyópartot a város fölötti szakaszon – derül ki a Media9 beszámolójából, melyet egy kenutúra alkalmával készítettek.


A kolozsvári SOS Egyesület és Adrian Dohotaru képviselő által szervezett rafting során rögzített felvételeken ruhaneműtől kezdve építkezési hulladékig és autóalkatrészekig mindenféle szemét látható, melynek jó része a partmenti fákon fennakadva rondítja el a látványt. Dohotaru szerint ennek oka a szemetelő lakosság felelőtlensége mellett az, hogy az önkormányzatok nem fektetnek kellő hangsúlyt a folyó tisztán tartására, valamint az is, hogy a megyei környezetvédelmi őrszolgálat szemet huny a kihágások fölött.

A képviselő emlékeztetett: korábban a szászfenesi önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a Grigorescu negyedben kialakított úszószemét-gyűjtőhöz hasonló létesítményt helyeznek üzembe, azonban ez nem történt meg a mai napig sem. A helyzet tavaly óta nem javult, a Szamos ezen szakaszán hasonló felvételeket rögzítettek a folyón ereszkedők az előző évben is. (media9.ro, hírszerk.)
Fotó: media9.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >