2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Íme a medvenetflix, azaz a Bearflix!

2020. augusztus 21. 16:59, utolsó frissítés: 2020. augusztus 22. 07:43

A romániai medvéknek van saját streamingszolgáltatásuk, legalábbis a WWF Románia most megcsinálta a Bearflixet, ahol a balánbányai medverezervátum árva lakóit lehet nyomon követni rövid videókban.


A Hargita megyei településen jelenleg 150 medvét látnak el, ők a főszereplők. És bár a platform nem fizetős, azért lehet adományozni, a befolyó pénzt az árván maradt bocsok ellátására és az életkörülményük javítására fordítják.

Alina Moldovan, a WWF programkoordinátora elmondta, hogy a balánbányai menhely egyedi Európában. Mégpedig abban, hogy itt az állatok nem maradnak életük végéig fogságban, hanem az a cél, hogy mihamarabb megtanulják, hogyan maradhatnak életben a vadonban. Mivel a bocsok kölyökként kerülnek oda, és az anyjuk, aki szocializálhatná őket, elhullott, így a szakembereknek kell segíteni rajtuk.

A Bearflix olyan, mint bármely más streaming-szolgáltató, csakhogy csak medvékről lehet itt videókat nézni. Nincs havi díj, amit felszámolnak, viszont az egyszeri adományokat jó dolgokra fordítják. A platform célja nemcsak a szórakoztatás, hanem ismeretterjesztés is: a kezdeményezők azt szeretnék, ha az emberek minél többet megtudnának a medvékről.

Alina Moldovant megkérdezte a Digi24 arról is, hogy miért van egyre több ember-medve találkozás. A szakember elmondta, hogy az emberi tevékenységek miatt, és első lépésként nekünk kellene felelős döntéseket hozni. A legfontosabb szerinte az lenne, hogy tiltsuk be az állatok etetését, hiszen sokszor csak arra jó, hogy valaki medvés fotót lőhessen. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy az emberek sokféle módszerrel védhetik meg magukat és tulajdonukat, utóbbira a leghatékonyabb az elektromos kerítés, kombinálva olyan kutyákkal, akik tudják, mit kell tenni, ha jön egy medve. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >