2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Maszkban sztrájkoltak ismét Thunbergék a svéd parlament előtt

2020. augusztus 29. 10:28, utolsó frissítés: 10:29

Ez a péntek volt a 106-ik hete annak a sztrájknak, amit Greta Thunber svéd klímaaktivista kezdett el 15 éves korában, amikor eldöntötte, hogy sztrájkba kezd a globális klímaválság miatt: vagyis nem iskolába megy ezentúl, hanem tüntetni a svéd parlament elé.


Eleinte csak három hétig tervezett sztrájkolni az „Iskolasztrájk a klímáért” feliratú táblával, azonban a kezdeményezése nagyon hamar világmozgalommá nőtte ki magát.

Pénteken Thunberg néhány klímaaktivista társaságában ismét a svéd parlament elé vonult, hogy a klímaválság miatt tüntessenek. A Facebookra-feltöltött fotó tanúsága szerint a tüntetők mind maszkot viseltek és betartották a szociális távolságot is. A fotó mellé írt bejegyzésben Thunber arra kéri a klímaválság miatt tüntetőket, hogy ők se feledjék betartani azt.

School strike week 106. Back outside the Swedish Parliament!
We will not go away until you #FaceTheClimateEmergency .
If...

Közzétette: Greta Thunberg – 2020. augusztus 28., péntek


A 17 éves svéd klímaaktivista egyébként nemrég jelentette be, hogy egy év kihagyás után visszaül az iskolapadba, ahol most kezdi meg líceumi tanulmányait.

Bár Svédország az európai államokhoz képest eléggé lazán kezeli a koronavírus-járványt, azonban Thunberg úgy tűnik ezt nem veszi annyira félvárról. Nemrégiben egy külföldi útja után önkéntes karanténba vonult otthonában, mert tapasztalni kezdte magán a új koronavírus-fertőzés enyhébb tüneteit. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >