2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vége a motorcsónakok korszakának a Tárnica és a Bélesi-tavakon

2020. szeptember 02. 15:54, utolsó frissítés: 15:54

Bukása előtt nem sokkal sürgősségi rendelettel kivette tavaly októberben a hajózható tavak listájáról a Tárnica és a Bélesi-tavat a Dăncilă-kabinet.


A tavak körüli problémákat Adrian Dohotaru független parlamenti képviselő terjesztette az akkori kormány elé, a sajtó pedig nagy figyelemmel követte, hiszen évek óta húzódó ügyekről volt szó.

Úgy tűnik, hogy a PSD-kormány egyik utolsó sürgősségi rendelete nem volt elegendő, és szükség volt egy jogszabály-módosításra is, hogy kiderüljön, kizárólag milyen eszközökkel lehet közlekedni a tavon.

Az augusztus utolsó napján elfogadott módosítás értelmében a Tárnica és a Bélesi-tavakon kizárólag olyan eszközökkel megengedett a közlekedés, melyek meghajtásához emberi erő vagy szél szükséges, kivételt képeznek az elektromos járművek.

Dohotaru korábban azért vitte az ügyet a kormány elé, mert neheztelte, hogy a helyi tulajdonosok motoros csónakokkal közlekednek, illetve sok esetben ürülékkel szennyezik a vizet a tavakon, és gyakorlatilag az illegális építményeikkel teljesen elzárják az oda látogatók elől a vízpartot.

Dohotaru Facebook-bejegyzésében köszönetet mondott annak a 8.000 Kolozs megyei lakosnak, akik aláírták az ügyben indított petíciót, továbbá ígéretet tett arra is, hogy folytatja tovább a harcot annak érdekében, hogy minden illegális építményt lebontsanak a tavak környékéről.

Victorie! Guvernul a răspunsul solicitării pe care am făcut-o de a interzice ambarcațiunile motorizate pe lacurile...

Közzétette: Adrian Dohotaru – 2020. szeptember 1., kedd
(hírszerk.)

Nyitókép: Adrian Dohotaru/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >