2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb videófelvétel a csalásról: továbbra is szabálytalanul járnak el a kolozsvári új szemétározónál

2020. október 16. 16:38, utolsó frissítés: 2020. október 19. 17:43

Hétfőn számoltunk be arról, hogy a Civil Kolozsvár / Clujul Civic aktivista csoport felvételekkel leplezte le, hogy a kolozsvári új szeméttározó első cellájában válogatlanul ömlesztik a szemetet a kibélelt gödörbe.


Pénteken újabb felvételt készítettek a szabálytalanságról. A közel félórás felvételen, amelyet online közvetítettek a leleplező akció soron, kivehetően látszik, hogy a tározóba előbb válogatatlan szemetet helyeznek a cellába, amelyet aztán válogatott hulladékkal takarnak le.A Transindex kérésére, Szakáts István cikkünkben elmagyarázta, hogy a RADP szeptemberben kapta meg a működési engedélyt, és el is kezdték rögtön az új cellába hordani a szemetet. Ide csak olyan hulladék kellene kerüljön, amelyet nem lehet újrahasznosítani, azaz ami már átment a pataréti szeméttelep szortírozási fázisán.

A mostani videófeltétel is megerősíti az aktivisták állítását, hogy nem így történik, a hatóságok csalnak.

Az aktivista jelezte, hogy az esetekről értesítik a az illetékes önkormányzatokat, valamint a hazai és EU-s engedélyező, illetve ellenőrző szerveket. Továbbá azt is kérni fogják, hogy vizsgálják ki az esetet és – a vállalat engedélyében foglaltaknak megfelelően – függesszék fel a környezetvédelmi engedélyt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >