2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A pataréti új szeméttelep kibírhatatlan bűzére panaszkodnak a kolozsvári lakosok

2020. október 19. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Kolozsvári lakosok elviselhetetlen bűzre panaszkodnak, amely az új ökologikus pataréti szeméttároló felől jön. A Kolozs Megyei Tanács által építtetett szeméttárolót nemrég megnyitották, és elvileg oda csak az a szemét kerül, ami a szelektíven gyűjtött hulladék átválogatása után marad. (Előző cikkünkben is beszámoltunk arról, hogy szabályellenes módon nem ez történik: mindent odaürítenek, a vegyes hulladékot is.)


A Kolozs Megyei Környezetvédelmi Őrség illetékesei azt állítják, nem kaptak panaszt, illeve hogy felszerelés hiányában csak az ő ellenőreik is "szaglással" tudják megállapítani, hogy valóban gond van. Megoldás a helyzetre egyelőre nincs - írja a stiridecluj.ro.

A kolozsváriak márpedig panaszkodnak, ha nem is közvetlenül az őrségnél, hanem a MyCluj applikáción keresztül. A portál szemlézett néhányat az üzenetekből:

"Jó estét, a Bună Ziua negyedben közel vagyunk ahhoz, hogy nem tudunk lélegezni. Elviselhetetlen a szemétszag. Nem ez az első eset, hogy ez történik. Mi a probléma és milyen konkrét intézkedéseket hoznak, hogy megelőzzék ennek megismétlését? Köszönöm!"

"Szemétszagtól bűzlik a Buna Ziua negyed 12 órától; ahogy értettem másoktól, tegnap is ugyanez volt a helyzet (Kolozsvár több negyedében: a Monostoron, a Marasti-ben, a Hajnal negyedben stb.) Észrevettem, hogy ez gyakran előfordul, és szeretném tudni, mi az oka, és hogy mit tesznek azért, hogy megszüntessék a jelenséget. Köszönöm!"

"Tegnap óta a Monostoron és a Marastiben borzasztó szemétszag terjeng, bárhova megyünk. Több személlyel találkoztam, aki ugyanerre panaszkodott más negyedekben is. Úgy tűnik, gyakran ismétlődik a gond, mert ugyanez volt ezelőtt két hete. Szeretném tudni, mi okozza, és hogy veszélyes-e az egészségre nézve. Köszönöm!"

"Jó napot, 2 napja elviselhetetlen a bűz a györgyfalvi sportbázis környékén, ami a szeméttelep felől jön. Mivel sokan otthonról dolgozunk, kérem, intézkedjenek, hogy ne kelljen naponta ezt a mérgező levegőt beszívnunk. Köszönjük."

"Jó napot, két napja iszonyú büdösség jön a szeméttelep felől, ami szétterül e csodás, ötcsillagos, magas életminőségű város fölött. Meg vagyok győződve, hogy minden európai ebben a városban szeretne megszállni, ahol ilyen utolérhetetlen az életminőség és a bűz. Szeretném tudni, mit tesz a polgármesteri hivatal, hogy megoldja ezt a problémát? Köszönöm." (stiridecluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >