2021. április 18. vasárnapAndrea, Ilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Apró baglyot találtak a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai között

2020. november 19. 18:09, utolsó frissítés: 18:48

Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül, most egy közeli madárrezervátumban ápolják - írta a BBC hírportálja csütörtökön. A madarat a munkások találták meg, akik a fenyőt a New York állambeli Oneontából a nagyvárosban szállították.


Rockefellernek elnevezett baglyot a rezervátumban megitatták és "annyi egeret adtak neki, amennyit csak meg tud enni", mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett.

"Az a csoda, hogy nem zúzták össze" - tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója. Rockefellert szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van.

A Secret in the Rockefeller Center Christmas Tree

Ravensbeard is excited to share a rare Holiday story with you. ...

Közzétette: Ravensbeard Wildlife Center – 2020. november 17., kedd


Kicsiny méretei ellenére Rockefeller kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

"Erősen éjszakai életet él, aki nem keresi, nem is nagyon találkozhat vele" - magyarázta Kalish. Egyes példányok télen délre vándorolnak, mások maradnak a hideg északon. Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik az erdőbe.

Elmondta, hogy a kis bagoly megmentése a 2020-as év összes rossz híre között "olyan történet, amit meg kellett osztani". Annál is inkább, mert a 23 méter magas fenyőt a közösségi médiában sok kritika érte szerény külseje, ritkásan nőtt ágai miatt. Volt, aki szerint a fa "a megfelelő tisztelgés a felejthető év előtt".

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >