2021. január 24. vasárnapTimót
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A hidegvölgyi romáknak gyűjtenek adományokat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai

2020. december 02. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Harmadik alkalommal is megrendezik az Adakoznimenő adománygyűjtő akciójukat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai, amelyet 2020. November 28 és december 15. között tartanak.


IGEN. Tudjuk. Minket is érint a jelenlevő izolált, félelemmel teli helyzet. Online tanulunk, nem érintkezünk egymással. Maszkot hordunk, vigyázunk magunkra. Megbetegszünk, meggyógyulunk. A Covid-19 világjárvány idején az a diákok élete sem könnyű. DE ez nem azt jelenti, hogy elfeledkezhetünk a még rosszabb helyzetben lévő embertársainkról, lemondhatunk az aktív szolidaritás, és az empátia gyakorlásáról! EZÉRT idén ismét a marosvásárhelyi Hidegvölgyben élő közösségnek, gyermekeknek és családjainak, iskolának gyűjtünk, ILLETVE a Szivárvány Alapítvány gyermekeinek.
Hiszen a környezetünkben vannak, akiknek nemcsak orvosi ellátásuk sincs, de egy rendes takaró sem jut, amivel melegen tarthatja őket a hideg éjszakák alatt. Ezek a gyermekek a társadalom legkiszolgáltatottabb rétege közé tartoztak, és erre a járványhelyzet különösképpen ráerősített. Nincs orvosi segítség, nem tudnak rendszeresen hozzáférni az online oktatáshoz, mivel egyes háztartásban áram sincs. Higiéniai, tisztálkodási, élelmezési, oktatási szempontból magukra vannak hagyva" -írják a közleményükben.

Az idén a válsághelyzetre tekintettel, az Adakoznimenő akció sokkal nagyobb szerveződéssel készül, mint a korábbi években: projektet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Diákszövetsége segítségével és a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség együttműködésével szervezik meg.

Ugyanakkor jelezni szeretnk, hogy kialakult kényszerhelyzet miatt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG pénzbeli adományokat tudunk elfogadni. Sajnos másra nincs módunk. "Tudjuk, hogy az így a befolyt összeget (amiről idén is pontos tájékoztatást fogunk adni, hogy mikor, mennyi érkezik hozzánk) saját belátásuk szerint a két alapítvány a legjobb és legszükségesebb dolgokra fogja fordítani, a hidegvölgyi közösség megsegítése érdekében” írják.

Utalni tehát három bankszámlára lehet:

• HU: KOVÁCS KATA MILLA, OTP Bank, 11773133-00693398
• RO: FODOR ELŐD, BT IBAN, RO26BTRLRONCRT0057406602
• REVOLUT: IBAN, RO14 BREL 0005 5048 4772


„A legkisebb beérkező adomány is egy súlyos társadalmi helyzetben lévő gyereken segíthet" emlékeztetnek a szervezők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >