2021. március 1. hétfőAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Petíció indult azért, hogy Mihai Goțiu legyen a környezetvédelmi őrszolgálat vezetője

2021. január 18. 21:16, utolsó frissítés: 21:19

Aláírásgyűjtő kampányt indított a Declic közösség annak érdekében, hogy Mihai Goțiu, az USR volt szenátora, ismert környezetvédelmi aktivista kerüljön az Országos Környezetvédelmi Őrszolgálat (GNM) élére.


Amint indoklásukban írják, nehezen képzelhető el alkalmasabb személy a tisztségre Goțiunál, aki az elmúlt 20 évben alaposan megismerte a természetvédelmi problémákat, és nem riadt vissza a kiállástól még akkor sem, amikor testi épsége került veszélybe emiatt.

A petíció elindítói szerint a volt kolozsvári szenátor jogászi végzettsége garantálja azt, hogy szakszerűen tud majd vezetni egy olyan hatóságot, melynek feladata a környezetvédelmi bűncselekmények felderítése és a vétkesek felelősségre vonása.A petíciót, melyet az USR PLUS szövetség társelnökeinek, Dan Barnának és Dacian Cioloșnak címeztek, egy nap alatt több mint 4 600-an írták alá. Aki csatlakozni szeretne, ezen a linken érheti el az aláírásgyűjtő ívet. A kormánykoalíciós tárgyalások eredményeként az Országos Környezetvédelmi Őrszolgálat vezetője kinevezésének joga az USR PLUS szövetségnek jutott, ezért fordulnak hozzájuk a kérelmezők.

Akik hangsúlyozzák: az USR nyíltan felvállalta a természetvédelem ügyét, illetve azt, hogy a „nép hangja” lesz a politikában, azért elvárják tőlük, hogy Goțiu mellett döntsenek.

A volt szenátort egyébként többen támadják, pártján belül is született egy levél, amiben kifogásokat emelnek a tevékenysége miatt. Értesüléseink szerint a bírálóinak az nem tetszik, hogy Goțiu „nem elég jó politikus”, mert túlságosan harcosan képviseli az általa felvállat ügyeket, ezért nem lehet vele kiegyezni.

Mihai Goțiuval a napokban készítettünk interjút, az írást ezen a linken lehet elérni.

Fotó: Mihai Goțiu/Fb

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >