2021. december 6. hétfőMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elképesztő mennyiségű szemetet „küldött” a Tiszán Magyarországnak Románia és Ukrajna

2021. február 09. 09:59, utolsó frissítés: 09:59

Magyarországon lassanként szomorú, ám megszokott dolog (lgutóbb például decemberben is megtörtént), hogy amikor áradni kezd a Tisza, akkor elképesztő mennyiségű szemetet visz Romániából és Ukrajnából. Nem történt ez másként az elmúlt napokban sem.


A magyar Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője négy napja közölte: a nagy mennyiségű kommunális hulladék miatt a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság múlt csütörtök délben harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el. A kárelhárítást végző úszóműparkot csütörtökön a vásárosnaményi hídhoz irányították, és részleges folyamzárat kezdtek felállítani. A hulladékot péntek délelőtt kezdték kiszedni egy magyar fejlesztésű géplánccal.

Két nappal később az MTI azt írta, hogy február 7-én reggelig összesen 1200 köbméter uszadékot, ebből 120 köbméter szervetlen anyagot (műanyag, gumi, háztartási hulladék) vettek ki a folyóból és szelektálták a Vásárosnamény és Tákos között kialakított ideiglenes osztályozóban.

A Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai részleges mederzár mellett a nap 24 órájában távolítják el az árhullámmal Ukrajnából és Romániából érkező uszadékot a folyóból. Az MTI a helyszínen járt, fotókban is bemutatja, hogyan néz ki jelenleg a folyó:

MTI/Balázs AttilaMTI/Balázs Attila


MTI/Balázs AttilaMTI/Balázs Attila


MTI/Balázs AttilaMTI/Balázs Attila(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >