2024. február 26. hétfőEdina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Négy medvebocsot kidobtak a hóba az erdőmunkások, a rendőrség vizsgálatot indított

2021. február 19. 14:11, utolsó frissítés: 17:48

Négy medvebocsot kidobtak a hóba, és jól szórakoztak rajtuk erdőmunkásnak tűnő férfiak, akikről felvétel is készült. Miután a felvételek elkezdtek terjedni a közösségi hálón, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség nyomozást indított, hogy megállapítsa a tettesek személyazonosságát.
"Vannak arra utaló jelek, hogy az esemény Hargita és Neamț megye határán történt volna, ezért foglalkozunk vele. Értesítettük a szomszédos Neamţ megyei rendőrséget is, hogy együttműködve megállapítsuk, mi is történt pontosan"- nyilatkozta az Agerpresnek a Hargita megyei rendőrfelügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip.

A képeket csütörtök este tették közzé a közösségi médiában, a Casa lui Patrocle-Animal rescue Facebook-oldalán, majd onnan átvették a különböző helyi és központi hírportálok is. A telefonnal rögzített videón látható, ahogy több férfi négy kölyköt kivesz a barlangjából, és a hóban hagyja őket. A Digi24.ro szerint a felvételek egy Neamț megyei magánerdőrészen készültek, a képeken megjelenő férfiakat pedig azonosították és kihallgatják.

A Facebookra feltett képeken látható, hogy a kölykök nagyon kicsik, sikítanak, és láthatólag nem érzik magukat jól a durva bánásmód miatt. Szakemberek véleménye szerint a medvebocsokat azért zavarták meg téli hibernálásukban, és vitték ki a barlangból, hogy az anyamedvét elriasszák a helyszínről, és ők háborítatlanul folytassák tovább a fakitermelést.

FRISSÍTÉS: A Casa Lui Patrocle állatvédő egyesületben tevékenykedő önkéntesek szerint az is elképzelhető, hogy a bocsokat nem hagyták ott az erdő közepén, hanem az oroszországi feketepiacon kívánják értékesíteni, és ezért hurcolták őket el téli alvóhelyükről. Amint a videóból kiderül, a pár hetes kismedvéknek a nemét is megvizsgálták az erdőmunkásnak tűnő állatkínzók, akik nevetve állapították meg, hogy két lány, illetve két fiú medvét "fogtak".

A sajtóban megjelent hír nyomán Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kijelentette, hogy a környezetőrség is vizsgálatot indított, mi több, a bocsokat is keresik, azonban eddig nem bukkantak a nyomukra.

(agerpres/digi24)

Nyitókép: Bear Again, Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >