2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem találják a négy medvebocsot, amelyet az erdőmunkások kidobtak a hóba

2021. február 22. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

Nem találták meg a keresőcsapatok azt a négy medvebocsot, amelyeket erdőmunkások kidobtak a barlangjukból. Az ügyben folytatódik a nyomozás.


A Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint sikerült azonosítani a helyet, ahol a videofelvétel készült, és medvenyomokat is láttak a helyszínen, de sem a bocsokat, sem az anyamedvét nem találták meg.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, miszerint az ügynek köze lehet az illegális medvekereskedelemhez, a szóvivő azt mondta, nincsenek olyan adatok, amelyek erre utalnának.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője, Balla Izabella rámutatott, az intézmény szakemberei is kint jártak a helyszínen, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket, ha megtalálják a bocsokat, mivel azonban ez nem történt meg, továbbra is a rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben.

Pénteken eljárást indított a rendőrség négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak négy medvebocsot a barlangjukból.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videofelvétel, amelyen látszik, amint négy férfi kivesz a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk. A négy férfi ellen állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >