2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felborult egy 600 malacot szállító teherszállító autó

2021. március 06. 19:51, utolsó frissítés: 19:51

Felborult egy több mint 600 növendék malaccal megrakodott teherszállító gépkocsi a Borgói-hágó Beszterce-Naszód megyére eső oldalán – közölte a Beszterce-Naszód megyei rendőrfőkapitányság szóvivője az Agerpres hírügynökség megkeresésére.


A teherszállító jármű Szilágy megyébe van beíratva, a sofőr pedig Szatmár megyei 50 éves lakos, aki a baleset során megsérült, így kórházba szállították. A hatóságok még a helyszínen kizárták az ittas vezetést, mint a baleset okát.

Helyszíni fotó / IPJ Bistrita NasaudHelyszíni fotó / IPJ Bistrita Nasaud


A helyszínre érkezve a Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság megyei szervezete egy csapat szakembert küldött, hogy vizsgálják meg a szállítmány szabályosságát-törvényességét, illetve sürgősségi intézkedéseket foganatosítottak.

A Hatóság szóvivője elmondta, arról értesült, hogy 625 növendék malacot szállított az autó, amelyek közül megközelítőleg 40-50 elpusztult a balesetben. A többieket sikerült befogni, és egy közeli gazdaság udvarán helyezték el ideiglenesen, amíg érkezik egy jármű, ami el tudja szállítani őket a célállomásba.

A szóvivő hozzátette, hogy az állatokból álló szállítmány Neamț megye irányából érkezett, és a Szilágy megyébe kellett volna eljusson. A területen viszont havazik. A probléma megoldása pedig – ha érkezik újabb állatszállító jármű – nehéz lesz, hiszen éjszakára is havazás és fagy várható, úgy pedig nehéz lesz befogni és az autóra felrakni az udvaron kószáló malacokat. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >