2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elektromos buszokra vált a máramarosszigeti közszállítás

2021. április 19. 19:54, utolsó frissítés: 2021. április 20. 11:41

A Solaris nevű lengyel, elektromos járműveket gyártó vállalat bejelentette, hogy szerződést kötött Máramarossziget város önkormányzatával, aminek fejében hét Urbino 12-es típusú elektromos buszt fog szállítani a városnak. A szerződés értéke 18 millió lej + ÁFA.


A szerződés értelmében a lengyel vállalat két gyors töltésű elektromos töltőállomást is leszállít, illetve hét lassú töltődésűet. Mindezt a vállaltnak 22 hónapja van teljesíteni.


A 16 KW-oes motorral ellátott buszok az első elektromos járművek a Máramaros megyei város közlekedési vállalatánál. A buszok egyformák lesznek, mindegyik 12 méter hosszú, 2,55 méter széles és 3,48 méter magas. Összesen 82 utas fér bele egy ilyenbe, harminc ülőhelye van.

A buszok légkondicionáltak, fűtöttetek, és van benne kihangosító is a sofőr kommunikációját elősegítendő az utasokkal. Ugyanakkor Wi-Fi hálózat és USB-s töltési lehetőség is lesz bennük.


Minden buszban van biztonsági kamera is, sőt, utasszámoló rendszer is. A gyors töltésű állomásokkal 2 és 10 perc alatt tölthető fel egy busz, a lassúakkal hat órába telik.


A Solarisnak jelenleg sok, több mint 300 járműve van üzemben Románia különböző városaiban, például Kolozsváron, Craiován, Pitești-en, Brassóban, Szatmárnémetiben, Galacon, Nagyváradon és Nagybányán. Ugyanakkor a következő időszakban összesen több mint 200 új jármű érkezik még az országba.

A Solaris vállalat 25 éves története alatt Európa egyik legnagyobb beszállítójává vált, több mint 20 000 elektromos járművet gyártottak le több száz európai település számára. (hírszerk.)

Címoldali fotó burts via Wikimedia Commons

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >