2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy problémás anyamedve helyett a legnagyobb eddig látott hímet, Arthurt lőtte ki Ozsdola könyékén Lichtenstein hercege

2021. május 05. 12:43, utolsó frissítés: 2021. május 06. 17:02

A települések közelében soha nem látott, 17 éves Arthurt lőtte ki Emanuel, Lichtenstein hercege márciusban - állítja az Agent Green. A civil szervezet vezetője, Gabriel Păun szerint egyértelmű, hogy a trófea megszerzése volt a cél, nem pedig egy, a helybéliek által reklamált nőstény medve eltávolítása.


A ProTV értesülései szerint a helyi vadásztársaság egy olyan medve kilövésére kért (és kapott) soron kívüli engedélyt, mely bejár a településekre és károkat is okozott. Azonban ehelyett a vadászati szempontból sokkal értékesebb hímet ölték meg.Sajtóértesülsések szerint a herceg 7 ezer eurót fizetett azért, hogy kilőhesse Románia vélhetőleg legnagyobb hím medvéjét és hogy a trófeáját hazavigye.

A civil szervezet szerint be kellene tiltani a trófeavadászatot, mivel ez a medveállomány genetikai leromlásához vezet, végső soron pedig a barnamedvék eltűnését eredményezheti.

Az Agent Green egy aláírásgyűjtési kampányt is indított a trófeavadászat leállítása érdekében. A dokumentumban, melyet a környezetvédelmi minisztériumnak címeztek, javaslatokat is tesznek arra vonatkozóan, hogy miként kellene szakszerűen kezelni vadgazdálkodási szempontból a romániai barnamedve-állományt. (ProTV, hírszerk.)

Arthurt, a hatalmas termetű, 17 éves hím medvét évek óta figyelik a természetvédők. Többször sikerült lefotózni, de emberi települések közelében még sohasem látták. Forrás: Agent GreenArthurt, a hatalmas termetű, 17 éves hím medvét évek óta figyelik a természetvédők. Többször sikerült lefotózni, de emberi települések közelében még sohasem látták. Forrás: Agent Green


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >