2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az első romániai város, ahol buszjegyet vehetsz - hulladékkal!

2021. május 20. 15:31, utolsó frissítés: 15:57

Konstanca városa az első Romániában, ahol a tömegközlekedés ellenértékét szelektíven gyűjtött hulladékkal lehet kiváltani - írja az Impact.ro. A tengerparti városban indul a "Váltsd meg a jegyed egy PET-palackkal" („Schimbă PET-ul cu biletul”,) kampány, amely keretében a városi tömegközlekedési eszközökön utazók PET-palackokkal vagy alumínium dobozokkal fizethetnek a jegyükért.


Május 21-én egy előzetes akció keretében már a helyiek és a turisták három darab szelektíven gyűjtött, az említett kategóriába tartozó hulladék leadásával szállhatnak föl a buszokra. A programot a polgármesteri hivatal és az Act For Tomorrow szervezet kezdeményezte, és számos partnerrel közösen valósítják meg.A három hulladékot a legforgalmasabb konstancai megállókban lehet a program önkénteseinél jegyre váltani. Minden begyűjtött hulladék újrahasznosításra kerül - ígérik a szervezők.

A pilot akció eredményeitől függően a szervezők döntenek arról, megismétlik-e azt heti rendszerességgel, minden pénteken, a környezetvédelmi minisztérium Zöld Péntek kezdeményezéséhez csatlakozva. (impact.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >