2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meglépett egy kínai védett területről egy 15 fős elefántcsorda, már 500 km-re csatangoltak el (videó)

2021. június 03. 12:05, utolsó frissítés: 12:05

A 15 tagú ormányoscsorda még áprilisban lépett meg egy elzárt, délnyugat-kínai természetvédelmi területről, azóta pedig több, mint 500 kilométert tettek meg rengeteg kárt hagyva maguk mögött. A hatóságok viszont nagyon vigyáznak rájuk, mert a kihalás szélén vannak - írja a 24.hu.


Azt nem tudni, hogy a délnyugat-kínai Xishuangbanna prefektúra elzárt, természetvédelmi területéről hogyan szöktek meg az országban védettnek számító állatok, de a hatóságok folyamatosan monitorozzák a mozgásukat. Az erről készült felvételeket a Kínai Központi Televízió Twitteren is megosztotta – a kalandozó elefántokat bemutató videó itt tekinthető meg:A felvételeken az elefántok vonulása mellett az is látszik, miként zárnak el egy hidat hatalmas földkupacokkal és teherautókkal, hogy az elefántok nehogy átmenjenek rajta. Az ázsiai elefántok és az emberek közötti konfliktusok megakadályozása azért kifejezetten fontos, mert összesen 300 ázsiai elefánt élhet a bolygón.

Így természetesen védett állatnak számítanak.

Április óta egyébként ezek az elefántok közel 900 ezer eurónyi kárt okoztak, például 56 hektárnyi termést is tönkretettek.

A vonuló elefántok emberi áldozatairól egyelőre nincs hír, szóval úgy tűnik, az étellel és akadályokkal való terelgetés egész jól működik. (24.hu, hírszerk.)

Fotó: képernyőmentés a Kínai Központi Televízió videójából

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >