2021. június 19. szombatGyárfás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Fogságban tartott medvebocsot talált a rendőrség egy házkutatás során

2021. június 10. 17:09, utolsó frissítés: 19:05

Csütörtökön egy házkutatás alkalmakor a hatóságok egy fogságban tartott medvebocsot, több kilogramm vadhúst és egy állatcsapdát találtak. A medvebocsot az Országos Környezetvédelmi Őrség helyi kirendeltsége helyezte biztonságba, a gyanúsítottat pedig ellen pedig ügyészségi eljárás indult tiltott fegyverhasználat és védett állatfaj fogságban tartása miatt – számolt be a g4media.ro.


Az eset a Máramaros megyében, Borsa városában történt, egy 59 éves férfi lakhelyén történt házkutatást pedig a rendőrség egyik robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó különleges egysége végezte. A helyszínen feltételezések szerint illegális vadászatból származó 40 kilogrammnyi vadhúst foglaltak le, illetve egyéb tárgyak mellett egy állatok elejtésére használt farkascsapdát.

A megyei hatósági közlemény szerint miután a fogságban tartott medvebocsot a rendőrség megtalálta, egy állatorvos vizsgálta meg, majd azt követően a Környezetvédelmi Őrség képviselőinek adták át.

A G4media videófelvétele:


A hatósági vizsgálatokban több különleges rendőrségi csapat és a Környezetvédelmi Őrség vett részt. (g4media.ro)

Frissítés:
A környezetvédelmi minisztérium az esetre reagálja jelezte, hogy a négy hónaposra becsült medvebocs a balánbányai „medveárvaházba” fog kerülni.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter felhívta a figyelmet a tett kegyetlenségére, és hogy egy védett állat fogságban tartásáért a törvény szerint szigorú börtönbüntetés jár. „Semmi sem igazolhat egy ilyen attitűdöt. Egy medvebocs fogvatartása egy zárt raktárban nem csak a törvény megsértése, hanem kegyetlen tett is. A vadállatok nem házikedvencek, amelyeket ki lehet emelni a természetes élőhelyükről és fel lehet nevelni egy gazdasági udvaron. A környeztvédelmi minisztérium fontosnak tartja a védett fajok megőrzését és mindenféle gesztust elítél, amely veszélyezteti Románia vadvilágát” – jelentette ki Tánczos.Nyitókép: G4media.ro / képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >