2021. szeptember 18. szombatDiána
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem látszik ki a víztükör a szemétrengeteg alól: a jósikafalvi víztározót 2 napig takarították

2021. június 15. 16:42, utolsó frissítés: 16:43

Kétnapos szemétgyűjtési akciót szervezett a Romsilva, egy kolozsvári hegymászóklub és az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park vezetősége, mivel valóságos szemétzátonyok képződtek az Erdélyi-szigethegységbeli Bélesi-tavon. A környezetvédelmi katasztrófának számító állapotról a Romsilva a Facebook-oldalán közölt fotókat. A víztározóból és annak környékéről az önkéntesek több ezer zsák szemetet gyűjtöttek össze hétvégén.


Amint a Romsilva posztjából kiderül, 120 önkéntes napi 8 órán keresztül gyűjtötte a szemetet, mint írják, egy önkéntes átlag 14,5 zsák szemetet gyűjtött össze naponta, összesen pedig 3500 zsák hulladékot sikerült összegyűjteni, ennyivel kevesebb van most már a tavon.

Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség vezetője a Digi24-nek nyilatkozva elmondta, hogy megdöbbentőek a szennyezett Bélesi-tóról készült felvételek. A szakember szerint ez annak a jele, hogy a helyi polgármesterek nem szervezik meg hatékonyan a hulladékszállítást, és nincsen hatékony szabályzat az illegális leraktok meggátolására. (Digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >