2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissültek az árvízriasztások, mutatjuk melyik folyók mentén kell felkészülni Erdélyben is

2021. június 20. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Újabb első- és másodfokú árvízriasztásokat adott ki szombaton az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több folyóra.


A másodfokú (narancssárga) riasztás hétfőn 16 óráig van érvényben és a következő folyók vízgyűjtő medencéjét érinti: Olt (Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova, Buzău és Ialomiţa megye), Călmăţui (Buzău és Brăila megye), Bodza (Brassó, Kovászna, Buzău, Prahova és Brăila megye), Rm. Sărat (Buzău és Vrancea megye), Putna (Vrancea megye), Tatros (Hargita, Kovászna, Neamţ, Bákó és Vrancea megye), Bârlad ( Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bákó, Vrancea és Galac megye), Beszterce (Suceava, Hargita, Neamţ és Bákó megye), Moldva (Suceava és Neamţ megye), Suceava (Suceava megye), Szeret (Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bákó, Vrancea és Galac megye), Jijia (Botoşani és Iaşi megye), Prut (Vaslui és Galac megye), valamint a dobrudzsai folyókat (Tulcea és Konstanca megye).

Ugyanakkor kedd éjfélig elsőfokú (sárga) árvízriasztás érvényes több folyóra, köztük a Visóra, az Izára, a Láposra (Máramaros megye), a Nagy-Szamosra (Beszterce-Naszód megye), a Marosra (Hargita, Maros, Beszterce-Naszód megye), a Kis-Küküllőre és a Nagy-Küküllőre (Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megye), az Oltra (Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea, Argeş, Olt, Gorj és Dolj megye), a Bodzára (Brassó, Kovászna, Buzău, Prahova és Brăila megye), a Tatrosra (Hargita, Kovászna, Neamţ, Bákó és Vrancea megye). (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >