2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Véget ért a vita Nagyváradon: a művirágkoszorú-gyártók össze kell gyűjtsék a szemetet a temetőből

2021. július 12. 19:29, utolsó frissítés: 20:17

Az április óta tartó heves vitára végre pontot tettek a felek: Románia két legnagyobb művirágkoszorúkat gyártó cége hétfőn megállapodott a nagyváradi polgármesteri hivatal alárendeltségbe tartozó Helyi Közterület-fenntartó Vállalattal (ADP), így a forgalmazók ezentúl kötelesek lesznek összegyűjteni a műkoszorúkat a városi temetőből - írta meg a Mediafax.


A történet előzménye, hogy az ADP június 1-jétől megtiltotta a városi temetőben az ilyen típusú koszorúk használatát, főként környezetvédelmi okokra hivatkozva.

A koszorúgyártók közösen pert indítottak az ADP ellen (mivel rohamosan visszaesett az eladásuk Nagyváradon és a környező településeken), de a legfrissebb fejlemények szerint végül az önkormányzathoz tartozó intézmény kerekedett felül.

"Aláírtuk a megállapodást, amely szerint a gyártók vállalták, hogy a műkoszorúkból álló műanyag hulladékot összegyűjtik a temetőben, azt pedig a gyártás során újrahasznosítják. Úgy látjuk, hogy fontos lépést tettünk a környezetszennyezés csökkentése érdekében" - mondta Liviu Andrica, az ADP ügyvezető igazgatója. (Mediafax, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >