2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mindenfelé erdő- és bozóttüzek vannak a Földközi-tenger térségében

2021. augusztus 01. 17:31, utolsó frissítés: 17:31

A hetek óta tartó kánikula és szárazság miatt kigyulladt az erdő a dél-görögországi Patrasz közelében. Az oltásában száz tűzoltó, 33 jármű, négy repülőgép és több helikopter is részt vesz. Négy falut ki kellett üríteni. A környező autóutakat lezárták, így a Peloponnészosz félsziget szárazföldön elérhetetlenné vált. A parti őrséget is riasztották, mert a füst miatt veszélybe kerülhetnek fürdőzők is.
Olaszországban ennél is rosszabb a helyzet. Több mint nyolcszáz kisebb-nagyobb tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában. Szicíliában rövid időre le kellett zárni a cataniai repülőteret, a tüzek okozta sűrű füst miatt. A hatóságok 150 embert evakuáltak a környékről.

Bosznia-Hercegovinában veszélybe került a világ második legnagyobb szerb luccfenyő erdeje, miután tűz ütött ki a közeli Visegrad településen.


Törökországban majdnem 100 ponton égett a növényzet, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal, többek közt a nyaralók által kedvelt Antalyánál. Több szállodát kiürítettek, a turistákat csónakokkal mentették ki. A tüzek eddig négy halálos áldozatot követeltek. (Euronews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >