2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagyot változik a bukaresti foci: gazdátlan kutyák is mehetnek a pályára

2021. augusztus 26. 17:02, utolsó frissítés: 17:03

Az Ilfov Megyei Tanács úgy határozott, hogy amennyiben futballisták szeretnének segíteni a gazdátlan kutyák örökbeadásában, úgy megtehetik, hogy mérkőzések előtt bemutatják a kutyákat a szurkolóknak.


A "Töltsd be az ürességet az életedben nevű projekt" áthallásos, románul ugyanis az ürességet "gol"-nak mondják, a megyei tanács és a Román Hivatásos Labdarugó Liga (LPF) közösen szervezik, és a menhelyi kutyák örökbeadását célozza meg.

A tervek szerint az Állatvédelmi Iroda munkatársa a megye területén menhelyeken élő kutyákat mérkőzések előtt a stadionhoz szállítják, ott pedig játékosok bemehetnek a kutyával a pályára, így azokat ők mutatják be a szurkolóknak. Persze csak barátságos, féregtelenített és beoltott kutyák fognak az emberek elé kerülni.

Azt, hogy pontosan melyik meccseken lesznek kutyavendégek, az LPF fogja eldönteni, ugyanakkor a kutyák öt percnél többet nem tölthetnek a pályán. A protokoll a projekt végéig fog tartani, de nem többet, mind 12 hónapot.

Az akcióra azért van szükség, mert az Ilfov megyei menhelyek nem tudják tovább finanszírozni a jelenleg náluk levő összes kutya gondozását mert maguk is forráshiánnyal küzdenek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >