2022. aug. 18. csütörtökIlona
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

12 órán keresztül kínlódott egy szögesdrót fogságában egy medve, mert nem volt, aki közbeléphetett volna

2021. szeptember 13. 14:07, utolsó frissítés: 15:41

Több mint 12 órás kínszenvedés várt arra a medvére, amely belegabalyodott egy szögesdrótba, amit a Neamț megyei Ceahlău községben húzott ki egy gazda, hogy megvédje állatait a nagyvadtól.


A medve több napon keresztül kerülgette a falut, azonban nem tudták elriasztani, majd miután a szögesdrótból készült kerítés mozgásképtelenné tette, órákig küzdött, hogy kiszabaduljon. Bár a hatóságok tisztában voltak az állat kínlódásával, nem tudtak közbelépni, mert a polgármesteri hivatal nem kötött szerződést egyetlen vadásztársasággal sem, amely ilyen esetekben beavatkozhatott volna.

A szerződés hiánya megakadályozott tehát minden olyan beavatkozást, amelyet előír a törvény, és amely által kimenthették volna a medvét, amely körülbelül 12 órán át küzdött. A szerződést végül sürgősen aláírták a Szürke Farkas Egyesülettel, majd kiszabadították és orvosi ellátásban részesítették az állatot.Raul Papalicef, a Szürke Farkas Egyesület vezetője elmondta, hogy mivel a vad nem volt agresszív, szabadon bocsátották. (gandul.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >