2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Okos hulladékgyűjtő szigetet helyeztek ki Sepsiszentgyörgyön

2021. szeptember 24. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a TEGA Rt. köztisztasági vállalat egy korszerű, szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezett ki a Stadion utcában, amelynek beüzemelésére hétfőn, szeptember 27-én kerül sor. Az új, innovatív rendszer környezetbarát, egyszerű és költséghatékony módon teszi lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést.


A mérleggel és vonalkódolvasóval ellátott hulladékgyűjtőt tesztelés céljából szerezte be Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. A konténerhez hasonlító szelektív szemétgyűjtő a Stadion utca környékén élő tömbházlakókat szolgálja ki. Az önkormányzat a jövőben még több hasonló hulladékgyűjtő beszerzését tervezi.

A több bedobónyílással rendelkező, teljesen automata berendezést csak a személyre szóló, QR kóddal ellátott zsákkal lehet használni. A TEGA Rt. köztisztasági vállalat a lakók rendelkezésére bocsát háromféle, szelektív, vonalkóddal ellátott hulladékgyűjtő zsákot, a megtelt zsákokat előbb a leolvasópanelhez kell tartani, majd a megfelelő nyílásokba bedobni. A szelektív hulladékgyűjtő sziget kamerával van ellátva.

A hulladékgyűjtőben háromféle, szelektíven gyűjtött hulladék dobható be az öt különböző nyílásba: két ablakba a papír- és kartonhulladékok, két ablakba a műanyag- és fémhulladékok, egy nyílásba pedig az üveghulladékok kerülnek.

A hulladékgyűjtő zsák segítségével lakásonként azonosítható, hogy ki milyen szelektív hulladékot helyezett el a tárolóba, ennek alapján a köztisztasági vállalat differenciált díjszabást alkalmazhat majd a számlázás során. A cél, hogy még inkább ösztönözzék a lakókat a szelektív hulladékgyűjtésre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >