2021. december 6. hétfőMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lehűlés várható a következő két hétben

2021. november 08. 16:48, utolsó frissítés: 16:48

Országszerte lehűlés várható a következő két hétben, esőre szerdáig, majd november 17-e után kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, november 8–21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.


Erdélyben a hétfői 12 Celsius-fokról szerdára 9-10 fokra csökken az átlagos nappali csúcshőmérséklet, az éjszakai minimumok pedig 6 fokról mínusz 3 fokra esnek vissza. November 12-e és 15-e között az ilyenkor megszokottnál valamivel alacsonyabb, 7-8 fokos nappali csúcsértékek várhatók, az éjszakai hőmérséklet változatlan marad. Jövő héten is hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, nappal legfeljebb 6-7 fok lehet, éjszaka mínusz 2 fokig süllyedhet a hőmérők higanyszála. Elszórt esőzésekre szerdáig, majd a jövő hét második felében lehet számítani.

A Bánságban és Körös-vidéken 8-a és 12-e között nappal 11-12 fok is lehet, éjszaka a hét eleji 7 fokról 2 fokig csökken a hőmérséklet. A hét végére további lehűléssel kell számolni, nappal nem lesz több 8-9 foknál, éjszaka 1-2 fokig hűl a levegő. Jövő héten ebben a régióban is hidegebb lesz, mint november második felében általában, 8-10 fok körüli maximumokkal és 2-3 fok körüli minimumokkal. Esőre hétfőn és kedden, majd november 17-e után lehet számítani.

Máramarosban péntekig 11 fok körül alakul az átlagos nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig fokozatosan mínusz 1 fokig hűl a levegő. November 12-e és 16-a között nappal legtöbb 7 fok lesz, éjszaka maradnak a kevéssel fagypont alatti értékek. A jövő hét hátralevő részében is 6-7 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka 0 fok körüli értékek várhatók. Eső hétfőn és kedden, majd 17-e után várható.

A hegyekben is fokozatosan lehűl az idő, szerdára 2-4 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka mínusz 3 fok lesz. Aztán enyhülni fog az idő, csütörtökön és pénteken nappal 8-9 fok is lehet, éjszaka csak fagypontig hűl a levegő. Jövő héten 2-4 fokos maximumokra és mínusz 4, mínusz 2 fok körüli minimumokra lehet számítani. Szerdáig, majd jövő hét végén sok helyen előfordulhat eső, havas eső, havazás. (agerpres)

Nyitókép: Dennis P képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >