2021. december 6. hétfőMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kibocsátáscsökkentés: Kolozsváron betiltanák az egyéni hőközpontokat az ezután épülő tömbházakban

2021. november 11. 17:12, utolsó frissítés: 17:12

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere bejelentette, a városházán egy olyan stratégián dolgoznak, amely a távfűtésrendszer modernizálását és a lakások egyéni hőközpontjai okozta szennyezés csökkentését célozza. Ennek keretében az egyik legelső intézkedés, amit terveznek, hogy a város területén az ingatlanberuházókat arra köteleznék, hogy a hat lakrésznél több lakást tartalmazó tömbházak esetében ne szerelhessenek fel lakásonként egyéni hőközpontokat, hanem vagy lássák el a tömbházat egy saját közös hőközponttal, vagy csatlakozzanak rá a városi távfűtésre.


Emil Boc ugyanakkor megnyugtatta a régi építésű tömbházakban lakókat, hogy a továbbiakban is van lehetőségük lecsatlakozni a távfűtés-hálózatról, és saját hőközpontot felszerelni. Jelenleg 21 ezer család van rácsatlakozva a távfűtésre, és a jövőben a városháza ösztönözni szeretné, hogy maradjanak is a hálózaton, és további városlakók csatlakozzanak vissza - nyilatkozta Emil Boc.

A kolozsvári távfűtést igénybe vevő lakóknak nem kell idén télen fűtés- vagy melegvíz-hiánytól szenvedniük - jelentette ki Boc. Sőt európai források bevonásával azt tervezik, hogy a jövőben a távfűtést választó lakók kisebb számlákat fizessenek, mintha egyéni hőközpontjuk lenne. (radiocluj.ro)

Illusztráció: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >