2024. március 1. péntekAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Környezetvédelmi Őrszolgálat gúnyt űz a bejelentést tevő állampolgárokból, állítja Octavian Berceanu, a szolgálat volt vezetője

2021. november 29. 14:36, utolsó frissítés: 14:38

Octavian Berceanu USR-s politikus, aki korábban a Környezetvédelmi Őrszolgálat vezetője volt, közösségi oldalán adott hangot a felháborodásának.


Mint írja, bejelentést tett egy, a bukaresti Otopeni repülőtéren gomolygó füst miatt, mely szerinte műanyaghulladék illegális égetéséből származott. Berceanu úgy vélte, hogy ez - amellett, hogy szennyezi a levegőt - a gépek pilótáit is akadályozhatta a leszállásban.

Az őrszolgálat volt vezetője meglehetősen ingerülten állapította meg, hogy az őrszolgálat "gúnyt űz" a bejelentőkből. Például belőle, amikor azt válaszolták neki, hogy néhányan mindössze "grilleztek", innen származott a füst, azaz nem értékelték környezetvédelmi szabálysértésként az égetést.

Berceanu szerint azonban a műanyag égetése következtében felszabadult füst kilométerekről látható volt.Ugyanakkor Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert is megszólította a posztjában, felhívva a tárcavezető figyelmét arra, hogy a hatóság "téves megállapításra jutott".

"A 'grillfüst' minőségét ön is meg tudja személyesen vizsgálni. Ahogy meg tudták azok a pilóták és a turisták is, akik 40 percen át nézhették a leszálló gépből az Otopeni repülőtéren" - írta a miniszternek Berceanu.Fotók: Ocvatian Berceanu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >