2023. január 28. szombatKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Három román zseni hozzájárulása a fenntartható fejlődéshez: ezzel nyitotta meg Románia a dubaji expót

2021. december 15. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

Románia küldöttsége nyitotta meg az ExpoDubai 2020 kiállítás kapuit december 14-én - áll a kormányon belül működő Fenntartható Fejlődés Főosztály közleményében.


View this post on Instagram

A post shared by Expo 2020 Dubai (@expo2020dubai)"Az Expo Dubai 2020 keretében a Fenntartható Fejlődés Főosztály bemutatta Grigore Antipa, Constantin Brâncuși és Nicolae Georgescu-Roegen hozzájárulását ahhoz, amit ma fenntartható fejlődésnek nevezünk. A hagyományos román kultúra ihlette, egy évszázaddal ezelőtt elindított tanulmányaik és ötleteik révén a három személyiség olyan koncepciókat javasolt, amelyek megalapozhatják a fenntartható világ felépítésének gondolatát" - áll a közleményben.

A három román zseniről és hozzájárulásukról a mai fenntarthatóság-koncepciókhoz egy videót is készítettek a dubaji expó közönségének:A Fenntartható Fejlődés Főosztály, együttműködve a Mila 23 - Ivan Patzaichin Egyesülettel konferenciát is szervezett “Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future” címmel Románia Expo Dubai 2020 világkiállításon való részvétele alkalmából.

Románia által a világkiállítás fenntarthatósági kategóriájában bemutatott New Nature általános témával összhangban a konferencián azt a gondolatot járták körbe, miszerint a hagyományos kultúra megoldásokat javasolhat a fenntartható globális jövő érdekében.

A három román személyiségről egyébként hasonló tematikájú kiállítás volt tavaly a „Grigore Antipa” Nemzeti Természettudományi Múzeumban, „Miért bír ki minket a Föld?” címmel, amelyet Dan Vezentan művész és Teodor Frolu kurátor jegyzett.

(közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >